Първите палатки на Орлов мост вече са разпънати от протестиращите,

...
 Първите палатки на Орлов мост вече са разпънати от протестиращите,
Коментари Харесай

Пак цъфнаха палатки на Орлов мост

 

Първите палатки на Орлов мост към този момент са разпънати от протестиращите, които затвориха придвижването, а пространството сред Орлите и Ректората е напълно запълнено със хора.

Вдигането на палатките съответства с пост на президента Румен Радев във Facebook. Това става единствено час и половина откакто той

се появи пред протестиращите, с цел да им каже, че " най-важното е да няма полицейско принуждение " и „ да не се превърнем в полицейска страна ".

В този час обаче той реши да се причисли към виковете за Оставка на множеството. Пише, че „ изпълнителната власт въвлича силите на реда в спор с хилядите протестиращи българи “. Според него това се случвало, с цел да се избегне поемането на политическа отговорност, а „ цената заплащат тези, които упорстват за правда и редовите чиновници на реда ".

Според него готовността да се жертва гражданския мир в името на политическото оцеляване било невиждан за българския преход акт на политическа ескалация.

Думите му съвсем се покриват с изявленията на Отровното трио, които дружно с Ренета Инджова нахъсваха протестиращите, че никой не може да отнеме палатките им, дейностите на правитеството да ги бутнат „ са опит за революция “.

Група протестиращи по-рано се опита да блокира придвижването по бул. " Цар Освободител ", като стачкуващите пресичаха непрестанно пешеходната пътека пред постройката на Българската национална банка, само че полицията съумя да осуети провокацията.

По автомагистрала „ Тракия ” са тръгнали 10-тина коли с позволената за митинги скорост 20 км в час, веят флагове и вършат колосални тапи в посока Пловдив, написа Петел. " Дневник " пък улови с апарата си маскиран подбудител с качулка, който е вадил павета от джобовете си и ги е разпръснал по асфалта пред Ректората.

34-годишен мъж беше арестуван в региона на Българската национална банка, оповестиха от Столичната дирекция на вътрешните работи. " Лицето беше тествано и ще бъде превозено до съответното РПУ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР